Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Η νευρική ανορεξία χτυπά τα παιδιά

Μεγάλη ανησυχία στις βρετανικές αρχές, καθώς αυξήθηκε ραγδαία ο αριθμός των παιδιών με νευρική ανορεξία στη χώρα...


Περίπου εκατό παιδιά ηλικίας 5 με 7 ετών έχουν νοσηλευθεί για νευρική ανορεξία στη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών στη Βρετανία, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.



Συνολικά περίπου 2.000 παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών έχουν νοσηλευθεί για διατροφικές διαταραχές. Από αυτά περίπου τα 600 ήταν μικρότερα από 13 ετών, ενώ τα 98 ήταν ηλικίας 5 με 7 ετών και 99 μεταξύ 8 και 9 ετών, σύμφωνα με τους αριθμούς που έδωσαν στη δημοσιότητα 35 βρετανικά νοσοκομεία.

Επιπλέον, περίπου 1.500 έφηβοι μεταξύ 13 και 15 ετών έχουν νοσηλευθεί για ανορεξία.

Νωρίτερα φέτος οι ειδικοί έκαναν έκκληση για άμεση δράση για την πρόληψη των διατροφικών διαταραχών στα παιδιά.

Περίπου 3 παιδιά στα 100.000 ηλικίας μικρότερα των 13 ετών υποφέρουν από διατροφικές διαταραχές στη Βρετανία και την Ιρλανδία, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2011 από το ινστιτούτο υγείας των παιδιών του πανεπιστημίου UCL του Λονδίνου.

Σύμφωνα με την Σούζαν Ρίνγκγουντ, γενική διευθύντρια της βρετανικής οργάνωσης B-eat που μάχεται κατά των διατροφικών διαταραχών, τα παιδιά επηρεάζονται από τις εικόνες που βλέπουν στα lifestyle περιοδικά.

"Η γενετική παίζει σημαντικό ρόλο (στην ανορεξία), όμως εδώ και μία δεκαετία, οι πολιτισμικές πιέσεις και η εικόνα του σώματος φαίνεται να επηρεάζουν ολοένα και περισσότερο τα μικρά παιδιά", εκτίμησε η Ρίνγκγουντ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Sunday Telegraph.

Παράλληλα με το πρόβλημα της ανορεξίας η Βρετανία έχει ένα από τα πιο αυξημένα ποσοστά παχυσαρκίας στην Ευρώπη, με το 24,5% του πληθυσμού να θεωρείται παχύσαρκο, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP